Prostaat massage en pegging, hoe zit dat nu eigenlijk?

Pegging is een trend die steeds meer en meer opkomt. Pegging is het anaal nemen van de man met een voorbinddildo. De rolverdeling tussen mannen en vrouwen lijkt hiermee te veranderen. Toch lijkt hier een taboe op te liggen. Veel mannen zien dit iets als een gay ervaring of zijn bang om als homo bestempeld te worden.

Het is echter jammer dat dit zo wordt gezien. Maar waarom is dat nou eigenlijk? Stimulatie van de penis is toch lekker genoeg? Uiteraard is stimulatie van de penis erg lekker maar anale stimulatie geeft mannen een nieuwe of extra dimensie in de beleving van hun orgasme. Er is dan ook niks “gays” aan als u ligt te genieten van een sterke orgasme.

Met pegging wordt onder meer de prostaat gestimuleerd, ook wel bekend als de mannelijke G-Spot of ook wel P-spot. Deze stimulatie is erg opwindend en plezierig en kan leiden tot intensere hoogtepunten. De erectie kan steviger zijn en het is zelfs mogelijk dat mannen enkel op de stimulatie van de prostaat een orgasme kunnen bereiken.

Maar daarnaast is het ook nog eens goed voor de gezondheid. Door de prostaat te masseren wordt er opeenhoping van sperma in de prostaatklier voorkomen. Hierdoor is er een verminderende kans op ontstekingen aan de prostaat, pijn bij het plassen en prostaatkanker.

De P-spot van de man zit op ca. 6-7 cm in de anus. De vinger van de partner kan daar goed bij. Het is echter wel raadzaam dat de vingers van de partner goed geknipt zijn en geen haakjes bevat. Gebruik verder ook veel glijmiddel die bedoeld is voor anale stimulatie. Er is onvoldoende vocht om het makkelijk te laten glijden en dit kan tot pijnlijke situaties leiden.

prostaat-massage met vinger
afbeelding 1: prostaat stimulatie

Heeft u nu echter geen partner en wilt u wel graag uw prostaat stimuleren?

U heeft dan groot gelijk. Echter om zelf een vinger in uw anus te stoppen is nogal lastig. U zult niet of nauwelijks de prostaat raken. Gelukkig zijn daar nu diverse speeltjes voor op de markt die de p-spot kunnen stimuleren. Deze speeltjes hebben veelal een kromming zodat ze goed uw p-spot kunnen bereiken. Teven wordt vaak ook uw perineum gestimuleerd met een dergelijk speeltje. Gebruik genoeg glijmiddel bij het gebruik van anale toys. Laat u overigens niet afschrikken van de afmetingen. Als u een beginner bent is een diameter van ongeveer 3cm zeer geschikt.

Een prostaat stimulator kan, net als een buttplug, ook overdag of ‘s avonds gedragen worden, ook onder uw kleding. Let hierbij wel op dat het speeltje wel een vlakke basis heeft zodat u ook gewoon kunt zitten.